Muziek streamingdienst voor bedrijven

Muziek streamingdiensten ziet u steeds meer in horeca, retail, fitness en wellness bedrijven verschijnen. Bedrijven kiezen steeds vaker voor een slimme en voordelige muziek streamingdienst in plaats van ouderwetse muziekdiensten. Wat is de betekenis van een muziek streamingdienst nou precies, hoe werkt het en waarom heeft u er voordeel aan? U leest het in ons overzicht.

Wat is een muziek streamingdienst?

Een streamingdienst is een online software programma waarmee u eenvoudig muziek naar een apparaat kan streamen.

In het verleden moest u muziek fysiek kopen of downloaden om het te kunnen gebruiken. Met muziek streaming komt muziek niet op uw apparaat te staan, maar blijft de muziek op de server van een streamingdienst staan.

Voordelen van een muziek streamingdienst voor bedrijven

Er zijn verschillende voordelen wanneer het aankomt op het gebruik van muziek streaming binnen uw onderneming. U heeft een grote muziekdatabase en een groot aantal vooraf samengestelde afspeellijsten binnen handbereik. Muziek streamingdiensten zijn niet alleen benaderbaar via computers maar ook via tablets en smartphones. Daarmee is het nog eenvoudiger geworden om de muziek in uw onderneming te besturen. Hierna volgen enkele voorbeelden waarom een muziek streamingdienst veel voordelen biedt aan bedrijven.

Geen grote harde schijf nodig

Uw apparaat heeft vergeleken met andere muziekdiensten geen grote harde schijf nodig. De muziek wordt niet lokaal opgeslagen maar is online via de server van de streamingdienst bereikbaar. Bij andere muziekdiensten moet de gebruiker nieuwe muziek eerst handmatig downloaden voordat de muziek kan worden afgespeeld. Met de komst van zakelijke muziek streamingdiensten is dit niet langer noodzakelijk. Alle nieuwe muziek is direct op uw apparaat beschikbaar.

Muziek beheren via uw apparaat

De ruimte achter een bar, balie of kassa is meestal gering. Met een muziek streamingdienst heeft u geen grote muziekcomputer of pc meer nodig op uw locatie. Muziek streamingdiensten zijn meestal eenvoudig te bedienen via uw laptop, tablet of smartphone.

Legale muziekdienst

Streamingdiensten zoals Spotify, Deezer en Apple Music mogen uitsluitend voor persoonlijk gebruik worden ingezet. Publiek toegankelijke plaatsen, zoals bedrijven, restaurants en café’s, kunnen dus geen gebruik maken van deze streamingdiensten. Bij een controle van Buma/Stemra of Sena riskeert u een hoge boete. Muziek streamingdiensten voor bedrijven zijn wel toegestaan en hebben afspraken gemaakt met auteursrechtenorganisaties.

Muziek streamingdienst branches

Fitness & Wellness

Wat kost een muziek streamingdienst voor bedrijven?

De prijs van een zakelijke streamingdienst ligt meestal iets hoger dan een particuliere streamingdienst. Dit komt doordat een zakelijke streamingdienst andere afspraken heeft gemaakt met auteursrechtenorganisaties. Bij Synerplay hanteren we de volgende prijzen.

Maandabonnement

Maandelijks opzegbaar


€ 24

per maand (excl. btw)

Jaarabonnement

13% korting


€ 265

per jaar (excl. btw)

Muziekcomputer

Inclusief apparatuur


€ 62

per maand (excl. btw)

Zien is geloven

Start vandaag nog met Synerplay