Streamingdiensten zoals Spotify mogen uitsluitend voor persoonlijk gebruik worden ingezet. Spotify Free en Spotify Premium beperken zich tot het persoonlijk (privé) en niet-commercieel gebruik. Dit staat vermeld in de algemene voorwaarden van de streamingdienst. Publiek toegankelijke plaatsen, zoals bedrijven, horeca, sportscholen en winkels kunnen dus geen gebruik maken van streamingdienst Spotify.

De oplossing:
Synerplay

Synerplay heeft wél toestemming van de muziekindustrie om muziek te verspreiden aan bedrijven. Als erkende leverancier voor zakelijk muziek gebruik betaalt Synerplay muziekrechten.

   30 dagen gratis uitproberen
   Je zit nergens aan vast

Muziekrechten
uitgelegd

Er zijn twee soorten muziekrechten van toepassing bij gebruik van een zakelijke muziekdienst. Dit zijn de reproductierechten en de openbaarmakingsrechten.
De vergoeding voor de reproductierechten is de vergoeding die je aan Synerplay betaalt, omdat je gebruik maakt van onze muziekdatabase. Die vergoeding is bij onze abonnementen al verwerkt in het maandelijkse of jaarlijkse tarief. Wij storten dit bedrag rechtstreeks door aan de rechtenmaatschappijen (Buma Stemra, Sena en NVPI). Daarnaast zijn openbaarmakingsrechten van toepassing. Openbaarmakingsrechten dien je zelf te betalen via een licentie bij Buma Stemra / Sena.

Moet ik Buma Stemra betalen als ik Synerplay gebruik?

Ja, je hebt twee licenties nodig als je muziek afspeelt via onze app in een publieke ruimte: één bij Buma Stemra en één bij Sena. Deze licenties betaal je zelf rechtstreeks aan de rechtenmaatschappijen. Deze licentie is noodzakelijk en geldt voor alle soorten muziekbronnen.
Meer informatie en tarieven vind je op deze website: www.mijnlicentie.nl

Daar zit muziek in!

Start vandaag nog met Synerplay