Op zoek naar een muziekdienst, maar komt u er niet uit? Neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze. Wij kunnen u ook advies geven op het gebied van geluidsinstallaties, muziekrechten en akoestiek.

Heeft u het verkeerde besteld via onze webshop?
Neem contact op met onze klantenservice.

Wilt u uw maandabonnement omzetten naar een jaarabonnement?
1. Bestel via onze website het jaarabonnement.
2. Beëindig via deze link uw maandabonnement

Klik hier en vul het formulier volledig in. Uw abonnement wordt automatisch beëindigd zonder bijkomende kosten.

Onze online abonnementen kunt u via SEPA-incassomandaat voldoen. Met een SEPA-incassomandaat geeft u Synerplay toestemming om toekomstige bedragen automatisch te incasseren van uw rekening of creditcard.

U kunt uw eerste betaling van het SEPA-incassomandaat voldoen door gebruik te maken van de volgende betaalmethoden:

 • iDEAL
  Via iDEAL kunt u het totaalbedrag van uw bestelling direct via uw bank overmaken.

 • Creditcard
  Tijdens het bestellen, selecteert u uw type creditcard (wij accepteren Visa, Mastercard en American Express) en wij debiteren het bedrag van uw creditcardrekening voor de beschikbare goederen op het moment van levering.

  Houd er rekening mee dat we helaas geen Maestro-, Switch- of Laser-kaarten kunnen accepteren.

Synerplay facturen
De maandelijkse facturen van Synerplay ontvangt u via e-mail. Het bedrag op de maandelijkse factuur wordt automatisch van uw rekening of creditcard afgeschreven.

Synerplay maakt gebruik van de beveiligde internetomgeving van Mollie. Uw transactiegegevens worden versleuteld verstuurd via een SSL-verbinding. U herkent een veilige SSL-verbinding aan het ‘groene slotje’ in uw internetbrowser.

Muziekabonnementen
Geen verzendopties of andere bijkomende kosten.

Muziekcomputer
Gratis bezorging door PostNL – €0,00
Synerplay installatiemonteur – €35,00

Muziekcomputers
Na ontvangst van betaling doorgaans binnen 10 werkdagen.

Naast een levering via de post kunt u er ook voor kiezen om door een Synerplay monteur de apparatuur te laten bezorgen. De monteur levert en installeert alle apparatuur. Na de installatie krijgt u een uitgebreide uitleg over de apparatuur en software.

Bij een online bestelling van een muziekcomputer ontvangt u een korte installatiehandleiding. U kunt door middel van de handleiding met een paar simpele stappen de apparatuur aansluiten en opstarten.

Klik op de volgende link en download de installatiehandleiding.

Installatiehandleiding Muziekcomputer

Of bekijk de installatie video.

Via de Apps pagina kunt u de gewenste app downloaden op uw apparaat.

Klik hier voor meer informatie over het installeren van de Mac app.

Heeft u hulp nodig bij het installeren van onze apps? Neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

Onze Web Player kan eenvoudig via uw internetbrowser worden gestart. Onze Web Player is uitvoerig getest met de volgende webbrowsers:

 • Edge
 • Chrome
 • Safari
 • Firefox
 1. Check of de wachtrij is gevuld met muziek. Is dit niet het probleem? Ga dan naar 2.
 2. Check de sluimerstand instellingen van uw computer. Klik hier voor meer informatie over de sluimerstand instellingen van uw computer.
 1. Check of de wachtrij is gevuld met muziek. Is dit niet het probleem? Ga dan naar 2.
 2. Check de sluimerstand instellingen van uw apparaat. Klik hier voor meer informatie over de sluimerstand instellingen van uw apparaat.
 1. Check of alle audioapparatuur op een juiste manier is aangesloten (Zie de bijgeleverde installatiehandleiding van uw apparaat).
 2. Heeft u alles goed aangesloten en nog steeds geen geluid? Start de computer opnieuw op en test het geluid opnieuw.
 3. Heeft u nog steeds geen geluid? Beschrijf dan uw probleem in een mail en we loggen op afstand in om het probleem te verhelpen.

Na het beëindigen van een overeenkomst dient u de Synerplay apparatuur retourneren. Ons retourproces is als volgt.

Retourproces:
Bij het retourneren van een product naar Synerplay dient u de volgende richtlijnen te volgen.

 • Het product dient uiterlijk binnen 14 dagen na beëindiging van de overeenkomst te worden verzonden naar het volgende adres:
  Katjesbos 38, 7007DG te Doetinchem t.n.v. Synerplay.
 • Het product dient degelijk verpakt te zijn met een omdoos, inclusief originele accessoires en kabels.
 • Stuur de producten altijd voldoende gefrankeerd naar Synerplay. Producten die niet voldoende gefrankeerd zijn of onder rembours worden aangeboden zullen wij niet in ontvangst nemen.
 • U bent als verzender verantwoordelijk voor de zending totdat deze door Synerplay is ontvangen. Wij adviseren u dan ook om uw product(en) verzekerd te verzenden.

Bij beschadiging van het product kan er een waardevermindering in rekening worden gebracht.

In de volgende gevallen kunt u de kosten voor de retourzending per mail bij Synerplay declareren:

 • Synerplay heeft een ander product geleverd dan het bestelde product.
 • Er is sprake van een defect binnen de garantietermijn en -voorwaarden.

Er zijn twee soorten muziekrechten van toepassing bij gebruik van een muziekdienst. Dit zijn de reproductierechten en de openbaarmakingsrechten.

De vergoeding voor de reproductierechten is de vergoeding die u aan Synerplay betaalt, omdat u gebruik maakt van een muziekdatabase. Die vergoeding is voor Synerplay klanten al verrekend met het maandelijkse/jaarlijkse tarief. Wij storten dit bedrag rechtstreeks door aan de rechtenmaatschappijen (Buma Stemra en Sena).

U heeft twee licenties nodig als u muziek afspeelt in een publieke ruimte: één bij Buma Stemra en één bij Sena. Deze licenties betaalt u zelf rechtstreeks aan de rechtenmaatschappijen. Deze licentie is noodzakelijk en geldt voor alle soorten muziekbronnen.

Meer informatie en tarieven vind u op deze website: www.mijnlicentie.nl

Streamingdiensten zoals Spotify, Deezer en Juke worden door consumenten massaal gebruikt om naar muziek te luisteren. Die diensten worden daarnaast steeds vaker ingezet in winkels, horecazaken of wachtzalen voor klanten. Op die manier kan een ondernemer playlists maken om een bepaalde sfeer te scheppen. Maar mag dat wel? Het antwoord is: nee

Streamingdiensten zoals Spotify, Deezer en Juke mogen uitsluitend voor persoonlijk gebruik worden ingezet. Deze streamingdiensten beperken zich tot het persoonlijk (privé) en niet-commercieel gebruik. Dit staat vermeld in de algemene voorwaarden van deze streamingdiensten. Publiek toegankelijke plaatsen, zoals bedrijven, restaurants en café’s, kunnen dus geen gebruik maken van deze streamingdiensten.

Wat mag wel?

Ondernemers mogen klanten muziek laten horen via de volgende bronnen:

 • Gekochte CD
 • Radio
 • Gekochte download
 • Muziekdiensten voor bedrijven (Synerplay)

Zien is geloven